Gyakran ismételt kérdések

Milyen szabályok érvényesek a Romániába való beutazásra?

Folyamatosan figyeljük az érvényben lévő szabályozásokat, a fesztivál előtti héten érvényben levő szabályokat közzétesszük weboldalunkon. Azon országok listája, ahonnan jelenleg karanténkötelezettség nélkül lehet Romániába beutazni folyamatosan frissül a stirioficiale.ro weboldalon.

Kell-e COVID-oltás a belépéshez?

A fesztiválon való részvétel lehetséges, hogyha a karszalag átvételekor teljesíted az alábbi feltételek bármelyikét: a) felmutatod a 10 napnál régebbi beoltottságot tanúsító oltásigazolást és egy fotós hivatalos igazolványt; b) felmutatod a 72 óránál nem régebbi RT-PCR teszt negatív eredményét és egy fotós hivatalos igazolványt; c) felmutatod azt az igazolást, amelyből kiderül, hogy több mint 15 napja és kevesebb mint 90 napja estél át a koronavíruson.

A helyszínen lehetőséget biztosítunk gyorsteszt elvégzésére is, amellyel negatív eredmény esetén 24 órán át beléphetsz a fesztiválra. Egy gyorsteszt ára 40 lej.

Hogyan lehet Mérára eljutni?

Méra csupán 13-km-re van Kolozsvártól, könnyen megközelíthető autóval, vonattal, busszal és biciklivel is. A fesztivál ideje alatt a kolozsvári Kisállomástól nappal és éjszaka is rendszeresen járnak buszok Mérára és vissza.

Hogyan kapcsolódhatok be a fesztivál szervezésébe?

Ha szeretnél önkénteskedni a fesztiválon, töltsd ki július 15-éig ezt az űrlapot: https://forms.gle/UyZTm9Ue5tDSWyms8.

Van-e parkolóhely a fesztivál közelében?

A korábbi évekhez hasonlóan parkolni a faluban, az utcán lehet.

Van sátrazási, kempingezési lehetőség a fesztiválon?

A fesztivál területéhez nem tartozik kemping és koronavírus járványra való tekintettel a korábbi évekkel ellentétben idén nem áll módunkban sátorhelyeket és szobákat biztosítani a helyi lakosok portáin.

Hány éves korig ingyenes a gyerekeknek a belépés?

A 12 évnél fiatalabbak ingyen vehetnek részt a fesztiválon egy 15 lej értékű utalvány megváltásával, amelyet a fesztivál területén szabadon lefogyaszthatnak.

Bevihetek-e a fesztiválra ételt, italt?

Tilos PET palackot, italt és élelmiszert behozni a Fesztivál területére. A Méra Bár sok-sok finomsággal vár! A tiltás nem vonatkozik a 2 évnél fiatalabb gyermekek ellátásához szükséges ételre és italra.

Hozhatok-e kisállatot a fesztiválra?

Kutyát (a segítő kutyákon kívül) kizárólag pórázon és szájkosárral hozhatsz be, melyet a Fesztivál egész időtartama alatt tarts rajta, mert teljes körű felelősséggel tartozol érte.

Van-e bankkártyás fizetési lehetőség?

Igen, a fesztivál területén lehet bankkártyával fizetni.

A Méra 2020 jegyem érvényes az idei fesztiválra?

Igen. Amennyiben idén mégsem vennéd igénybe, akkor ezt jelezheted július 15-ig a festival@meraworldmusic.com mailcímen és igénybe veheted a következő, korlátozások nélkül megszervezett fesztivál alkalmával.