Loading Events
Find Events

Day Navigation

18:00

Fölszállott a páva gálaműsor

július 28. @ 18:00 - 19:30
Szarka-telek
Méra, Romania
pava kicsi

A rendkívül népszerű televíziós tehetségkutató verseny legemlékezetesebb táncos, énekes, hangszeres és zenekari produkcióit láthatjuk majd Méra csűrszínpadán. Gyermek és felnőtt előadóinkat a Kárpát-medence közeli és távoli szegleteiből várjuk.

. . .
19:30

Taraf din Naipu

július 28. @ 19:30 - 20:30
Szarka-telek
Méra, Romania
taraf din naipu kicsi

Úgy 40-km-re a fővárostól, távol a főutak zajától van egy kis falu: Naipu. Azon a részen, ahol a cigányok laknak van egy kocsma, alig négy asztallal. Itt múlatja az időt emléket idézve néhány aggastyán. Fél évszázaddal ezelőtt, amikor a népzene a virágkorát érte Naipu-ban 60 hegedűs, 25 cimbalmos, 10 nagybőgős és 5 kobzos élt. Természetesen nem csak zenéltek, énekeltek is.

. . .
22:00

Szalonna és bandája

július 28. @ 22:00 - 23:30
Szarka-telek
Méra, Romania
szalonna kicsi

Pál István “Szalonna” magyar népzenész, aki egyedülálló módon ötvözi az autentikus falusi vonós népzenét és az úgynevezett kávéházi cigányzenét. A „Szalonna” és bandája az autentikus népzene mellett népzenei feldolgozásokat is játszik. Mivel fontosnak tartják a hagyomány megőrzését, ezért népzeneoktatással is foglalkoznak. Rendszeres résztvevői Magyarország legnagyobb fesztiváljainak, emellett az elmúlt években felléptek mind Európában mind a tengerentúlon. Pál Eszter – ének

. . .
+ Export Events